Attracties

Walibi

Wwalibi

Walibi Holland is misschien wel het spannendste themapark van Nederland.
Het heeft talloze achtbanen en attracties die u ronddraaien, naar grote hoogtes brengen en spelen met G-krachten. Maar het park biedt ook volop vermaak voor de jongere bezoekers.

Praktische informatie

Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk

De dolfijnenshow, maar ook de andere zeedieren zijn zeker de moeite waard en schijnt dan ook nog de zon dan kunt u zich op het naastgelegen strand goed vermaken

Praktische informatie

Bataviawerf

bataviawerf

Op de Bataviawerf vindt u twee replica’s van beroemde VOC-schepen, de Batavia en de Zeven Provinciën. Beide schepen zijn op ware grootte gebouwd, met dezelfde materialen als de originelen. U kunt ervaren hoe het leven aan boord van deze schepen was en met een beetje geluk kunt u zelfs het afschieten van de kanonnen bewonderen.

Praktische informatie

Nieuw Land Erfgoed museum

Nieuw Land museum Lelystad

Nieuw Land vertelt het verhaal van het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. Drie presentaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt, met heel veel dingen die je zelf kunt doen en onderzoeken.

De tijd gaat eeuwen terug in Nieuw Land, museum+archief+studiecentrum, in Lelystad. Stap in de tijdmachine en en ontmoet de prehistorische Swifterbantman of ga aan de slag in het Watertheater. Hier ontdek je precies hoe een polder werkt.

Praktische informatie

Aviodrome Lelystad Airport

Aviodrome

Bij Aviodrome ben je met de hele familie een dag in de wolken! Ben je geen vliegtuigliefhebber, dan word je het hier wel!

Aviodrome in vogelvlucht:
• Ontdek binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen, zoals de Boeing 747.
• Leer morseseinen in de radiokamer.
• Zie én voel vliegspektakel in het 4D-filmtheater.
• Ervaar het avontuurlijke vliegen in de vluchtsimulators.
• Kids raken hun energie kwijt bij alle leuke speelplekken.
• Check in voor een heuse rondvlucht boven Aviodrome.
• Verken de verschillende 'schatkamers' in Schipholgebouw 1928.

Praktische informatie

Zuiderzeemuseum

zuiderzeemuseum

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kregen de twee binnenmeren de naam IJsselmeer en Markermeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied.

Praktische informatie

Pannenkoeken restaurant Hans & Grietje

Hans en grietje pannenkoeken restaurant

Hans & Grietje is een pannenkoekenhuis in Zeewolde, waar je het sprookje van Hans & Grietje in het echt kunt beleven. Een heksenhuisje vol behangen met snoep, en speel-hooiberg, trampolines en een ware grote skelterbaan welke vrij toegankelijk is. Kom ook eens eten in Zeewolde!

In het bos zijn in samenwerking met Natuurmonumenten twee leuke routes aangelegd welke vrij te bewandelen zijn. Binnen is het een ware belevenis, behekste tafels, twee leuke speelhuisjes en overal wat leuks te zien. Sinds een aantal weken is er bij Hans & Grietje een mega speelobject bij " mega air-trampoline" de grootste van midden-nederland!

Praktische informatie

Sprookjeswonderland

sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen, is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen.

Jong en oud kunnen een kijkje nemen bij de kabouters thuis, genieten van de show van Violinde en sprookjes van dichtbij herbeleven. Overtuig jezelf en kom ook langs en 'Beleef de Betovering!'.

Praktische informatie

Meer attracties

Er zijn nog meer leuke attracties in- en rond Flevoland

Copyright © Horstershuis 2018