Natuur & cultuur

Zeewolde heeft prachtige bos- en natuurgebieden. Ze wemelen van de vogels, paddestoelen en reeën en vormen een natuurlijk decor voor vele, extensieve en sportieve recreatievormen. Zeewolde wenst zich daarmee ook te onderscheiden van andere, omliggende gemeentes. Als u even genoeg heeft van de drukte kunt u er heerlijk naar het strand, wandelen, fietsen, varen, paardrijden of een van de kleinschalige toeristische attracties en voorzieningen bezoeken.

Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen

Je kunt bij een wandeling of fietstocht langs de wildwallen regelmatig koeien en paarden zien grazen in een natuurlijke omgeving. De vogelliefhebbers zullen genieten in het natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Praktische informatie

Natuurpark Lelystad

otter

Natuurpark Lelystad, gelegen in de voormalige Zuiderzee heeft een grote diversiteit aan planten en diersoorten. Tijdens een fiets of wandeltocht ontdekt men edelherten, ooievaren, elanden, otters, bevers, wilde zwijnen en paarden.
In Natuurpark Lelystad is ook een prehistorische nederzetting te vinden.

Praktische informatie

Veluwemeer

Watersport op Veluwemeer

Het Veluwemeer geeft volop gelegenheid tot zwemmen, zeilen, surfen, windsurfen, rondvaarten, vissen. Maar ook in de winter is het Veluwemeer en de omgeving een mooie plek. Denk eens aan het Harderbos dat veertig jaar geleden nog gewoon een meer was en waar zich nu vele verschillende bomen en dieren hebben gevestigd. En ook het Harderbroek dat bestaat uit rietmoeras en de kievitslanden waar veel weidevogels zijn en vele bloemen groeien.

Praktische informatie

Schokland

Schokland

Schokland, eiland op het droge, is UNESCO Werelderfgoed. Schokland biedt u een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Schokland staat ook symbool voor het Nederlandse leven met het water. Kom kijken en ervaar hoe het leven vroeger was en wat er nu is. Wandel of fiets over het eiland en door het Schokkerbos. Breng een bezoek aan het museum en zie hoe het leven was op Schokland. Of ga naar de Gesteentetuin en leer over het ontstaan van gesteenten en de natuur op en rond Schokland.

Praktische informatie

Rondleiding Flevotin tingieterij

flevotin

Flevotin is een ambachtelijke tingieterij in Zeewolde.
Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij krijgt u uitleg over het bedrijf en de historie. Daarna krijgt u een rondleiding door het bedrijf.
Reserveren is noodzakelijk

Praktische informatie

Bloemkwekerijen

Naast uitgestrekte landbouw- en veeteeltgronden zijn er in de Flevopolder ook prachtige bloemkwekerijen.
U kunt deze binnen en buiten bekijken.

De Orchideeën Hoeve

Orchideeen hoeve Luttelgeest

Een ware lust voor het oog is de orchideeënkwekerij in Luttelgeest.
De vlinder vallei is de grootste vlindertuin van Europa.
De "Orchideeënhoeve" is overdekt en dus het hele jaar geopend.

Praktische informatie

Viva Lavandula

lavendula

Beleef de Provence in Marknesse in Flevoland en ruik die heerlijke, zoete geur van lavendel die doet verlangen naar vakantie. Bij Viva Lavandula, een bezoekerscentrum dat geheel in het teken staat van lavendel, kunt u wandelen door bijna 10 hectare geurende, paarse lavendelvelden. Pluk u uw eigen lavendel en wordt u verrast door de informatieve rondleidingen en creatieve workshops.

Praktische informatie

Copyright © Horstershuis 2018