Plaatsen in de omgeving

Zeewolde

Zeewolde

Zeewolde ligt op 6 km van het park en heeft alle faciliteiten die een goed dorp moet hebben. Het is bereikbaar over de weg maar ook over een mooi fietspad door het bos.

In het dorp zijn diverse supermarkten maar in noodgevallen is er ook een tandarts, dokter of apotheker beschikbaar. In het dorp zijn leuke winkeltjes, als ook een bakker en slager maar ook een Hema. Het ligt direct aan het water met haven en strand. Zie "nuttige adressen" met Google map.

In Zeewolde vindt u ook:

Verschillende stranden in Zeewolde

Laakse strand
Het Laakse strand is het meest rustige strand van Zeewolde. Het bestaat eigenlijk uit verschillende kleinere strandjes die door rietvelden worden gescheiden. Een gedeelte van het Laakse strand is gereserveerd voor naturisten.

Woldstrand
Aan het dorp Zeewolde grenst het Woldstrand. Het strand is opgedeeld in verschillende zones, een jonge gezinnen strand, een algemeen strand, een surfstrand en een hondenstrand. Er zijn sport-en speelvoorzieningen, waaronder een glijbaan, volleybalveld en jeu de boulesbaan. Voor de jongeren is er het Atol, een loopsteiger naar een stuk verdiept water, waar vanaf gesprongen en gedoken mag en kan worden. U treft er ruime (gratis) parkeergelegenheid, douches en toiletten aan. Tevens vindt u op het Woldstrand een strandpaviljoen: Kaap Flevo.

Erkermederstrand
Strand, strand en nog eens strand! Het ERKEMEDERSTRAND heeft één van de langst gestrekte standen van Flevoland. 3 Km. lang en afwisselend, met hier en daar delen gras. Er is een speeltuin, kinderboerderij, springkussen en strandpaviljoen/ restaurant. Dus genoeg te beleven, ook als de zon het laat afweten. Het middelste deel is van het strand is het Hondenstrand, ideaal voor honden en hun baasjes. Ze mogen hier het hele jaar los lopen!

Lelystad

Bataviastad Lelystad

De moderne, maar toch gezellige provincie-hoofdstad met een scala aan activiteiten. Houdt u van winkelen dan kunt u terecht in zowel het nieuwe als het oude winkelcentrum van Lelystad.
Wilt u lekker goedkoop shoppen, dan kunt u het beste naar het Outletcenter "Bataviastad" in Lelystad gaan.

Op het station van Lelystad kunt u de trein pakken en bent u binnen een halfuur in Amsterdam.

Bezienswaardigheden in de buurt van Lelystad

Harderwijk

harderwijk

Harderwijk is een oude Hanzestad en heeft nog veel mooie plekjes om te bezichtigen, een stadswandeling laat u al dat moois zien.

Harderwijk heeft vele monumenten zoals: Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk, Catharina Kapel, Linaestorentje, Muntgebouw, Synagoge, Renaissancepoortje, Vanghentoren en nog veel meer...

Bezienswaardigheden in de buurt van Harderwijk

Elburg

Elburg

Elburg is een gemeente en Hanzestad in Nederland. Het is gelegen aan het Veluwemeer en het Drontermeer in de provincie Gelderland. Elburg is vooral bekend vanwege haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan.

Praktische informatie

Nijkerk

Nijkerk

Nijkerk is ook een oud stadje en heeft een leuke kern.
In 1998 opende 'De Havenaer' haar deuren. Een uniek project voor Nederland, juist door de manier waarop dit mooie industriële erfgoed ruimte biedt aan inspirerende woon- en lifestylezaken. Een bezoek aan 'De Havenaer' is dan ook meer dan de moeite waard. Thans zijn er in deze verbouwde fabriek aan de haven van Nijkerk leuke, aparte en originele woon- en lifestylewinkels gevestigd.

Praktische informatie

Naarden Vesting

Naarden-vesting

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. Er is goed te wandelen over de verdedigingswerken.
Ook een rondvaart rond de werken is mogelijk.

Praktische informatie

Urk

urk

Urk was ooit een eiland in de Zuiderzee en later in het IJsselmeer. Tegenwoordig kunt u er met de auto naartoe maar het dorp heeft nog steeds de sfeer en karakter van een eiland. In de zomer komen er veel toeristen naar Urk. Het is een populaire bestemming voor een dagje uit. De stranden, de dorpskern en de haven van Urk trekken veel bezoekers.
In het oude centrum van Urk loopt u door nauwe straatjes en steegjes. Het was een eiland dus de ruimte was beperkt en de huizen staan erg dicht op elkaar.

Praktische informatie

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen, een oud zuiderzeestadje, heeft nog vele sporen van de VOC tijd. Ook kunt u in de buurt het openlucht "Zuiderzeemuseum" of "Sprookjeswonderland" bezoeken. Op weg naar Enkhuizen krijgt u een beeld van de hedendaagse voorzieningen aan de Zuiderzee, beter gezegd het Ijsselmeer. U passeert namelijk het hypermoderne "Naviduct", een combinatie van sluis en aquaduct.

Praktische informatie

Copyright © Horstershuis 2018