Sport & spel

Wandelen & Fietsen

Fietsen

In Zeewolde ligt een uitgebeid netwerk van bewegwijzerde wandel-, fiets- en ruiterroutes, het merendeel rond de dorpskern en in het Horsterwold.

In Zeewolde zijn, sinds juni, de welbekende knooppuntbordje te zien. In de gehele gemeente is een fietsknooppuntennetwerk aangelegd. Met de aanleg in Zeewolde is verbinding gemaakt met bestaande netwerken in Harderwijk, Nijkerk en Almere.

Staatbosbeheer en Natuurmonumenten hebben verschillende wandel routes uitgezet; markering is door middel van gekleurde paaltjes. Startpunten vindt u onder andere bij camping de Dasselaar, de Golflaan en groepskampeerterrein de Banken.
Ook Pannenkoeken restaurant Hans en Grietje is een startpunt voor wandeltochten.

Het Hulkesteinse bos, ten zuidwesten van de Nijkerkerbrug, is een mooi en wild bosgebied waar grote grazers vrij rondlopen.

Het Horsterwold is één van de grootste loofbossen van Europa. Een gedeelte van dit bos wordt de "Stille Kern” genoemd. Een fietspad loopt erom en door heen, maar wilt u de ruige natuur echt ervaren loop dan eens een van de trekpaden of wildpaden op. Helemaal van de paden af, struinen door de natuur, is hier toegestaan. Pas op dat u niet verdwaalt.

Gaat u liever samen met de boswachter op pad, dat kan ook.
Inlichtingen en reserveringen bij boswachter André Wels,
Tel. (036) 522 99 03 of 06 - 50 68 00 68.
Startpunten met goede parkeerplaatsen en overzichtskaarten van het gebied, vindt u langs de Spiekweg, Flediteweg en Groenewoudseweg.

Staatsbosbeheer heeft in het Hulkesteinse bos en het Horsterwold enkele GPS routes uitgezet. U kunt de coördinaten (waypoints) opvragen via www.staatsbosbeheer.nl

Watersporten

Kitsurfen e.a. watersport in Flevoland

In de haven van het park kunt u met een bootje of kano, ( te huur op het park zie infobord), de Groenewoudse tocht op. Vanaf de tocht kun je ook de Hoge vaart op varen. In Zeewolde zelf heb je diverse jachthavens en een gemeente haven.
Vanaf het strand kan er volop gesurft en gezwommen worden.
Zwemgedeelte voor de kleintjes zijn afgezet en surf vrij.

Zie website Watersport Vereniging Zeewolde
Zie website Tack & Jibe Zeil en Surfschool
En website De Zeilschool voor botenverhuur

Op de website van Toerisme in Zeewolde vind u nog meer informatie voer de diverse sporten in Zeewolde.

Vissen

Vissen bij Zeewolde

Vanaf het park bij het haventje kun je fijn vissen in de Groenwoudse tocht.
Op loopafstand door het bos aan de overkant, kom je bij de Hoge vaart waar diverse visplaatsen zijn.
Zowel Zuidelijk als Oostelijk Flevoland zijn ideale plaatsten voor de sportvisser.

Golfbanen

Golfen in Flevoland

In de Flevopolder liggen verschillende golfbanen.
Golfbaan Harderwold heeft een openbare golfbaan die vrij toegankelijk is.

De andere golfbanen mogen alleen door geoefende golfers worden bezocht.
Bijv. Golfclub Zeewolde, heeft een 27 holes en een 9 holes Compact Course.
De baan bestaat uit drie lussen van 9 holes met een evenredige verdeling van park, bos en water. Als u als gastspelers de baan wilt bezoeken, dan kunt u 14 dagen van te voren contact opnemen met de caddiemaster om een starttijd te reserveren.

Paardrijden

Paardrijden in Flevoland

In en om Zeewolde zijn de bossen geschikt om paard te rijden. Er zijn diverse pensions en twee maneges waar ook gereden wordt.
Ook aan de Bosruiterweg zijn pensions.

De Zonnehoeve en Ruitersportcentrum Zeewolde hebben een manege en pension.

Paintballen

Paintballen

Recreatiegebied Strand Horst-Zuid is een nieuwe attractie rijker. Op 16 november opent Paintball Strand zijn deuren voor publiek. Op deze locatie op het strand met uitzicht op het water van het Wolderwijd, vinden paintball evenementen plaats.
Het paintballen is op basis van inschrijving.

Op een halfuur rijden van het vakantiehuis "Horsterhuis" kunt u nog meer avonturen beleven. Zo vindt u in Almere "Gladiator" waar u o.a. kunt paintballen en in Hattem "Vadesto" voor een survival.

Copyright © Horstershuis 2018